Agentia Bona Mia - Recrutare si plasare personal: bona, baby sitter, menajera, ingrijire batrani

Home Info Familii Cerere Online Angajeaza-te Contact
Babysitting Menaj Ingrijire batrani
Scopul Nostru
Servicii
Selectie Personal
Sfaturi Utile
Cerere Online
2005-2019 Bona Mia
Created by Albert Design
Sfaturi Utile
FAMILIARIZAREA BONEI CU MEDIUL DE LUCRU

              Este de preferat ca bona sa intalneasca copii inca de la primul interviu. Daca acest lucru nu este posibil inainte de a face un contract cu aceasta asigura-te ca prezinti bona copiilor lasand putin timp de acomodare inante de a-i lasa singuri cu ea. Este util si sa discuti regulile importante ale familiei in prezenta bonei si a copiilor.
              Familia trebuie sa ii prezinte bonei casa si sa sublinieze care sunt iesirile si unde sunt telefoanele in caz de urgenta.
              Zonele in care copiii sau bona nu au acces trebuie indicate clar. Subliniati locatia trusei de prim ajutor, a unei lanterne si a extinctorului. In timpul turului verificati eventualele pericole pentru copii cum ar fi chibriturile saui alte materiale inflamabile, prize, pungi de plastic, medicamente etc. Trebuie sa va asigurati ca foafecele, cutitele, aparatele de ras, bormasinile si orice altceva care ar putea rani copilul este incuiat sau securizat. Asigurati-va ca orice pericol evident este evitat (balcoane , piscine etc.).
              Prezinta bonei orice animal din casa deoarece aceasta reactioneaza in diverse feluri si procedand astfel le reduceti nivelul de stres si posibilitatea unei reactii neplacute. Informeaza bona cu privire la nevoile animalului si arata-i unde se afla mancarea acestuia.
              Este responsabilitatea parintilor sa explice bonei cum doresc sa fie gestionat comportamentul nedorit al copilului si in ce consta acesta. Bona trebuie sa stie daca familia asteapta un telefon si ce are de facut daca acesta soseste cat timp este ea de servici.
              Nu este o idee buna ca bona sa primeasca vizitatori. Daca acest lucru este necesar, trebuie ca aceasta sa ceara premisiunea familiei.
              Familia trebuie sa informeze bona daca are sau nu permisiunea sa foloseasca radioul,  televizorul sau telefonul atunci cand copiii dorm.
              Atunci cand copilul face un tratament medical acesta trebuie descris in detaliu incluzand cantitatea, orele de administrare, metoda de administrare dar si afectiunea de care sufera copilul si eventualele efecte adverse. Daca medicatia este una foarte importanta este utila programarea unei  alarme la orele dorite.  Pentru medicamentele periculoase lasati disponibila doar cantitatea necesara  perioadei in care lipsiti, reducand astfel riscul de administrare gresita. Este indicata utilizarea unui recipient special pe care sa fie scris numele copilului daca exista mai multi copii in casa. Medicamentele trebuie pastrate incuiate intr-un loc in care copiii nu pot ajunge.
              Baia este si ea o activitate delicata si potential riscanta deoarece copiii foarte mici se pot inneca intr-o cantitate mica de apa. Din aceasta cauza copilul nu trebuie lasat singur nici o clipa in baie.
              Masa si regulile legate de ea trebuie explicate in amanunt inclusiv daca copilul are voie sa manance sau sa bea inainte de culcare sau daca gustarile sunt permise. Oalele trebuie intoarse astfel incat copiii sa nu ajunga la manerele lor. Parintii trebuie sa mentioneze eventualele alergii ale copilului indiferent daca acestea sunt la mancare sau la orice altceva.

  Concluzii:
              Parintii sunt responsabili de crearea unui mediu sigur atat pentru copii cat si pentru bona. Pregatind casa pentru perioada cat sunteti plecati, micsorati riscul unor intamplari neplacute. Bonele trebuie sa stie intotdeauna unde se afla copiii si ce fac. O bona eficienta va fi respectata si apreciata de catre parinti.


Agentia Bona Mia - Recrutare si plasare personal: bona, baby sitter, menajere, ingrijire batrani, Cursuri bona
Acasa  Cerere Online  |  Parteneri  |  Contact  |  Harta Site  

eBona Senior CARE Cursuri administrator bloc Administrare imobile Bucuresti Bona Bucuresti Menajera Bucuresti
Utile:

| Ebona.ro

Servicii