Agentia Bona Mia - Recrutare si plasare personal: bona, baby sitter, menajera, ingrijire batrani

Home Info Familii Cerere Online Angajeaza-te Contact
Babysitting Menaj Ingrijire batrani
Scopul Nostru
Servicii
Selectie Personal
Sfaturi Utile
Cerere Online
2005-2019 Bona Mia
Created by Albert Design
Sfaturi Utile
GHIDAREA COMPORTAMENTULUI COPIILOR

Motivele comportamentului nedorit

 Toti copiii  se poarta inadecvat uneori . Aceasta face parte din dezvoltarea lor. Dar comportamentul copiilor este puternic influentat de mediu si de cei din jur. Iata cateva motive pentru care un copil se comporta nepotrivit :
     - are nevoie de somn
     - se simte rau
     - ii este sete sau foame
     - este stimulat in exces
     - este plictisit
     - se simte frustrat
     - este speriat de straini
     - vrea sa se simta puternic
     - are nevoie de atentie

Prevenirea comportamentului nedorit
 
Comportamentul nepotrivit al copiilor se poate preveni folosind cateva din trucurile de mai jos:

     - Foloseste incurajari - atunci cand copiii se comporta asa cum doresti, merita sa le acorzi atentie si apreciere. Vor invata ca vor fi remarcati daca se poarta frumos.
     - Accentueaza aspectele pozitive – spune copilului ce doresti sa faca si nu ceea ce doresti sa nu faca . Este nevoie de exercitiu pentru a-ti schimba obiceiul de a accentua ,, nu face asta si asta,,  ci ,, fa asta si asta ,,  dar efortul iti va fi rasplatit  Spunindu-i ce sa faca ii dai idei utile ,pe cand spunandu-i ce sa nu  faca atentia lui se va concentra pe comportamentele nedorite.
     - Stabilirea limitelor – prin existenta limitelor copilul afla ce se asteapa de la el. Prea multe regului cu cereri poate coplesi un copil mic , dar stabilirea unor limite legate de aspecte importante reduce numarul conflictelor si necesitatea masurilor disciplinare. Limitele sunt eficiente atunci cand se potrivesc cu abilitatile copilului, sunt exprimete clar , sunt intarite permanant , sunt bazate pe motive pe care copilul le intelege.
 Ex : copilul nu poate dormi dupa amiaza si este foarte obosit spre sfarsitul zilei. Tu insista ca el sa desfasoare activitati relaxate timp de o ora dupa pranz.
     - Permisiunea de a alege – atunci cand copiilor le este permis sa faca mici alegeri (cum ar fi : struguri sau mere la desert; televizor sau o poveste inainte de culcare) ei invata sa ia decizii simple si vor fi pregatiti sa ia decizii mai importante in viitor.
     - Folosirea umorului – copiii reactioneaza bine la umor. Este foarte eficient in reducerea tensiunii sau oprirea conflictului.
Ex: copilul si-a lasat haina afara iar tu spui “iata o haina pierduta in curte, sper ca cineva sa ajute ca hainuta sa ajunga acasa “
     - Avertismente – informarea din timp a copilului cu privire la ceea ce urmeaza aureaza tranzitiile intre activitati si reduce rezistentele (Ex : copiiii se joaca. Ii anunti ca pranzul va fi gata in zece minute)
     - Planificarea – te poti pregati din timp pentru a evita comportamentul problema. (Ex : Eun lucru obisnuit ca acest copil sa devina iritabil cand se plictiseste . Ia cu tine niste jocuri sau jucarii cand iesi cu el)
     - Schimbarea mediului – Poti medifica mediul copilului pentru a preveni unele comportamente nedorite. (Ex : asigura-te ca nu are acces la niciunul)
     - Modelul  - comporta-te asa cum ai dori sa se comporte copiii de care ai grija. (Ex : doresti sa inveti copilul sa astepte ca ceilalti sa termine de vorbit inainte sa inceapa el. Ai grija sa nu il intrerupi tu atunci cand vorbeste).

Atunci cand apare un comportament neplacut este foarte important sa stabilesti motivul pentru care a aparut. Cunoscandu-l poti folosi cea mai porivita metoda de disciplinare.

 


Pentru a transmite o cerere va rugam sa completati formularul
CERERE ON-LINE
Agentia Bona Mia - Recrutare si plasare personal: bona, baby sitter, menajere, ingrijire batrani, Cursuri bona
Acasa  Cerere Online  |  Parteneri  |  Contact  |  Harta Site  

eBona Senior CARE Cursuri administrator bloc Administrare imobile Bucuresti Bona Bucuresti Menajera Bucuresti
Utile:

| Ebona.ro

Servicii